Lesaffre Nordic breddar serien av surdeg under varumärket Livendo®

06 sep Lesaffre Nordic breddar serien av surdeg under varumärket Livendo®

Lesaffre lanserar en ny produktserie namngiven Zavarka, som är skållad surdeg med tre olika smak inriktningar :

• Skållad surdeg med havre, hink 10kg

• Skållad surdeg med linfrö, solrosfrö & fullkornsgrits, hink 10kg.

• Skållad surdeg med råg, hink 10kg

Denna innovation baseras på traditionell teknologi, men i modern process, skållad surdeg.
Skållningsprocessen ger surdegsbrödet ökad färskhållning. Det fördröjer också retrograderingen och brödet är färskare under längre tid.

När Livendo® Zavarka produceras skållas surdegen och då gelatiniserar stärkelsen i mjölet. Skållningen bidrar till att stärkelsen bryts ned till mindre delar av mjölets egna enzym. Då bildas både polysackarider och glukos, vilket bryter den kristallina strukturen i stärkelsen. För det bakade brödet innebär det en kraftigt fördröjd retrogradering, alltså brödets åldrande förhindras tillsammans med en bättre vattenretention, som är förmågan att binda vatten. I slutändan resulterar detta i ett mycket saftigt surdegsbröd med en naturligt lång hållbarhet helt fritt från onödiga tillsatser.

Samtidigt som Zavarka höjer aromupplevelsen med avseende på surdegen.

Aromatiska surdegsbrödet av Zavarka möter era kunders krav på naturliga ingredienser utan Enr.